Tarthatatlannak tűnő határidők, az inboxod folyamatos pittyegése, személyes ellentétek a munkatársakkal…hiába, a modern élet megnehezíti a mindennapokat a munkahelyen is, és ebben a feszült környezetben gyakran nehéz kezelni a prioritásokat és bizony kihívás hatékonynak lenni.

A feladatok tengerében a figyelmed, és az energiád is szétforgácsolódik, csak a rossz dolgokra fókuszálsz. Ha a munkád már csak egy végtelen teendőket soroló listából áll, ideges és kedvetlen vagy, szakíts időt a jógára! Íme, hogyan tud támogatni abban, hogy energiád és produktivitásod hegyeket mozgasson meg: 

⇒ 1. A jóga fejleszti a gondolkodásmódodat (különösen, ha az irritáló munkatársakról van szó)


⇒ 2. A jóga segít, hogy az egészségesebb mellett dönts, ha arról van szó, hogyan turbózd fel az energiaszinted, hogy több feladatot el tudj végezni.  




⇒ 3. Ha boldog és egészséges vagy, pozitív és önbizalommal teli lesz a kisugárzásod is, ez a két tulajdonság talán elég lesz, hogy megkapj egy előléptetést, amire már nagyon vártál. 

 

⇒ 4. A jóga segít, hogy megtaláld a valódi karriercélod, és ezáltal felfedezheted az álommunka felé vezető utat is.


⇒ 5. Megszabadítja a tested a produktivitást gátló fájdalmaktól, feszültségektől


⇒ 6. A jóga által lehetőséged van a tudatosság gyakorlására akár egy sűrű, zűrös nap közepén is.


⇒ 7. …és ahogyan a kihívást jelentő ászanákat kitartóan gyakorolod, úgy leszel egyre kitartóbb a bonyolult feladatok megoldásában is.




Egyre több munkáltató ismeri fel, hogy a jóga segít visszafordítani a munkahelyi stressz negatív hatásait, és ez a munkatársak növekvő teljesítményében is megmutatkozik majd. Ha a munkahelyed ingyenes jógagyakorlást biztosít pl. ebédidőben, ne hagyd ki! Ha főnököd nem egy jóga-fan, kezdeményezz te! Csinálj pár jógapózt a saját asztalodnál, vagy jógázz munka után egy közeli stúdióban. Egy kis szünet jógával megspékelve nagyszerűen hat a teljesítőképességedre, és ha csak 10 perced van két meeting között, használd ki – lehet, hogy ez lesz a munkanapod leghatékonyabb 10 perce. 


O. Renáta további cikkjeit a http://renijoga.cafeblog.hu/ oldalon olvashatod.