Biolin Blog

Amarant és quinoa – csodamagok az inkák földjéről Amarant és quinoa – csodamagok az inkák földjéről Amikor először megláttam a quinoát és az amarant-ot (ez utóbbit liszt formájában) a bioboltban, az első gondolatom az volt, hogy előbbiből szuper salátát, utóbbiból pedig kenyeret fogok készíteni.Haza is vittem egy-egy csomaggal az otthoni „magtáramba” és feltúrtam a netet leírások, receptek után kutatva. Tovább
Egészséges finomságok a reformkonyhából Egészséges finomságok a reformkonyhából Még az egészségtudatos emberek között is kevesen vannak azok, akik spártai módon le tudnak mondani minden finomságról, s ha rájuk tör a nassolási vágy, megelégszenek azzal, hogy sárgarépát rágcsáljanak. Szerencsére, napjainkban a reformkonyha egyre több egészséges alternatívát kínál, hogy bűntudat nélkül meglephessük magunkat és családunkat édességekkel, desszertekkel. Tovább
Bulgur – avagy a búza második élete Bulgur – avagy a búza második élete A bulgur rostban gazdag búza töret: a még éretlen, vagy érett és meghántolt búzaszemeket először megpárolják, majd szárítják, végül összetörik. Egyes fajtáit egészen apróta zúzzák, de találhatunk szinte rizsszem nagyságú búzaszemekből álló bulgurt is a boltok polcain. Tovább
Lenmag, a hazai szuperélelmiszer Lenmag, a hazai szuperélelmiszer Igen népszerűek manapság az úgynevezett „szuperélelmiszerek”, a legtöbbször csak szakboltokban kapható, igen drága, távoli országokból származó magok és gyümölcsök, rendkívül magas tápanyag- és vitamintartalommal. Kevesen tudják, hogy a hazai éghajlaton is termő lenmagot is a szuperélelmiszerek közé sorolják. Tovább
Miért rágcsáljunk tökmagot? Miért rágcsáljunk tökmagot? Beköszöntött az ősz, a tökfélék betakarításának ideje: kezdődik a sokak körében népszerű tökmag feldolgozása. Íme, néhány ötlet, hogyan hasznosíthatjuk e finom termékeket a konyhában, napi étkezéseink során! Tovább