Biolin Blog

Csodálatos vegán püré leves Csodálatos vegán püré leves Gyorsan elkészíthető, ízletes, fűszeres és laktató leves Tovább
Avokádó edame mártogatós Avokádó edame mártogatós Ezt az egészséges mártogatós receptet pillanatok alatt elkészítheted.  Tovább
Egészséges finomságok a reformkonyhából Egészséges finomságok a reformkonyhából Még az egészségtudatos emberek között is kevesen vannak azok, akik spártai módon le tudnak mondani minden finomságról, s ha rájuk tör a nassolási vágy, megelégszenek azzal, hogy sárgarépát rágcsáljanak. Szerencsére, napjainkban a reformkonyha egyre több egészséges alternatívát kínál, hogy bűntudat nélkül meglephessük magunkat és családunkat édességekkel, desszertekkel. Tovább
Együnk sok zöld leveles zöldséget! Együnk sok zöld leveles zöldséget! A manapság divatos és a már letűnt számtalan diétás irányzat, melyek egymást cáfolják, kritizálják, s merőben más, gyakran igen szélsőséges javallatokban látják a tökéletes egészség zálogát, ebben az egyetlen egy dologban egészen biztosan egyetértenek. Tovább
Lenmag, a hazai szuperélelmiszer Lenmag, a hazai szuperélelmiszer Igen népszerűek manapság az úgynevezett „szuperélelmiszerek”, a legtöbbször csak szakboltokban kapható, igen drága, távoli országokból származó magok és gyümölcsök, rendkívül magas tápanyag- és vitamintartalommal. Kevesen tudják, hogy a hazai éghajlaton is termő lenmagot is a szuperélelmiszerek közé sorolják. Tovább
Miért rágcsáljunk tökmagot? Miért rágcsáljunk tökmagot? Beköszöntött az ősz, a tökfélék betakarításának ideje: kezdődik a sokak körében népszerű tökmag feldolgozása. Íme, néhány ötlet, hogyan hasznosíthatjuk e finom termékeket a konyhában, napi étkezéseink során! Tovább
Süss Eritrittel, és nyerd vissza a termék árát! Süss Eritrittel, és nyerd vissza a termék árát! Többször hirdettünk már receptversenyt Facebook oldalunkon, amelyben valamilyen ötlet vagy téma mentén arra kértük követőinket: mutassák meg kreativitásukat és ezzel inspiráljanak másokat is a változatos, egészséges étkezésre. Ezúttal olyan receptekre vagyunk kíváncsiak, amelyek eritrittel készültek! Tovább
Az ecet, mint különleges fűszer Az ecet, mint különleges fűszer Az ecet szerepe nemcsak az ételek ízesítése, pácolása, tartósítása terén jelentős, már az ókorban felismerték egészségre gyakorolt kedvező hatásait. Hippokratész a mézzel kevert almaecetet gyógyító célzattal alkalmazta, de napjainkban további hosszú távú vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy hiteles, egészségre vonatkozó állításokat tehessünk a különféle ecetekkel kapcsolatosan. Tovább
Erjesztett ételek az egészségért Erjesztett ételek az egészségért A fermentált zöldségek alacsony kalória- és magas vitamin tartalmukkal az egészséges étkezés fontos alapanyagai.  Tovább
Szedd magad! – avagy eper lelőhelyek országszerte Szedd magad! – avagy eper lelőhelyek országszerte Gyerekkorom legmeghatározóbb élményei a nagymamáim zöldség és gyümölcsös kertjeihez kötődnek. Mindkét nagyimnak volt epres kertje, ribizli bokra, cseresznye-, és meggy fája, amelyeket a nyári vakáció alatt előszeretettel másztunk meg, és legeltünk le, természetesen közvetlenül a fáról. Tovább
Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásának nevezzük a keményítőben gazdag magokból (általában gabonákból), vízben vagy tejben főzött ételt. Zab-, árpa-, hajdina-, köles-, és kukoricakása mind-mind évszázadok óta rendszeresen kerülnek az asztalunkra. Sajnos a rizs, krumpli és tészta megjelenésével egy időre háttérbe szorultak, de mostanában gyakrabban elfoglalják méltó helyüket az asztalunkon. Tovább
Amarant és quinoa – csodamagok az inkák földjéről Amarant és quinoa – csodamagok az inkák földjéről Amikor először megláttam a quinoát és az amarant-ot (ez utóbbit liszt formájában) a bioboltban, az első gondolatom az volt, hogy előbbiből szuper salátát, utóbbiból pedig kenyeret fogok készíteni.Haza is vittem egy-egy csomaggal az otthoni „magtáramba” és feltúrtam a netet leírások, receptek után kutatva. Tovább