Ebbe én tettem egy minimális mennyiségű étcsokoládét, amit mi három és fél hónap szigorúság után már megengedünk magunknak, de ha valaki még a legszigorúbb fázisnál tart, akkor ezt el is lehet hagyni. Reszelt biocitrom vagy bionarancs héj is mehet bele. A körték legyenek érettek, de nem puhák.


Hozzávalók 6 személyre:

6 db érett körte , közepes méretű, hosszában félbevágva, magháza kivájva

5 dkg aszalt gyömbér aprítva

5 dkg étcsokoládé aprítva

5 ek. kókuszreszelék

8 - 10 ek. kókusztej

2 ek. kókuszzsír (puha, szobahőmérsékletű)

1 tk. fahéj



Elkészítése:

A körte feleket egy kizsírozott tűzálló tálban egymás mellé helyezzük. A töltelékhez összekeverjük a többi hozzávalót és a fél körték mélyedéseibe töltjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35 percig sütjük. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. 



Mezei Elmira további receptjeit az http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatod.