Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes hagyma , felkockázva
2 gerezd fokhagyma, megpucolva, felaprítva
1 kis cukkini , felkockázva (nem kell meghámozni)
1 kisméretű kanadai sütőtök , hámozva, darabolva
2 - 3 dl aszalt paradicsom áztatóvizéből
4 dl szűrt víz
12 dkg füstölt házikolbász
4 marék bébispenót

Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit és a sütőtököt. Pár percig kevergetve együtt pirítjuk, majd felöntjük a lével. Fedő alatt puhára főzzük, turmixoljuk. Sózni valószínűleg egyáltalán nem kell! Miközben fő a leves, a kolbászdarabkákat ropogósra pirítjuk. A kész levest a kolbásszal és az apróra tépkedett bébispenóttal tálaljuk. (Utóbbit nem kell belefőzni, a leves hőjétől egy perc alatt összeesik).

Mezei Elmira további receptjeit ahttp://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatjátok.