Elkészítés módja

A csülköt egészben feltesszük annyi vízben főni, hogy éppen ellepje. Én kuktában szoktam, hogy gyorsabban kész legyen. Amikor megpuhul kivesszük a kuktából, kicsontozzuk és szép egyforma 1x1 cm-es kockákra vágjuk a csülökhúst. Visszatesszük a kockára vágott húst a vízbe, amiben főztük. Hozzátesszük a savanyú káposztát az egész vöröshagymát és a borsot. Az előre beáztatott gombákat is hozzátesszük. Amikor a káposzta megpuhult, világos rántást készítünk a libazsírból és a lisztből, majd hozzáadjuk a finomra reszelt fokhagymát és a pirospaprikát. Felengedjük egy kis vízzel és a leveshez adjuk. Összeforraljuk, ha kell utánízesítjük sóval, pirospaprikával. A végén a tejfölt is hozzáadjuk, majd tálaljuk.


Hozzávalók/bevásárlólista

1 kisebb egész füstölt csülök (hagyományos füstölésű)
1 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

bors
10 dkg szárított erdei gombakeverék
1 ek. libazsír
2 ek. szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
1 tk. pirospaprika
1 dl tejföl