Hozzávalók:


a piskótához:

4 tojás

4 evőkanál eritrit

4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

késhegynyi szódabikarbóna

 

a krémhez:

25 dkg túró (házi túróval a legfinomabb)

5 dl tejszín

1 kávéskanál vanília őrlemény

10 dkg eritrit porrá őrölve

1 evőkanál 1:4 édesítő

fél citrom héja és leve

40 dkg vegyes erdei gyümölcs (áfonya, szeder, ribizli, málna)

2 db zselatin lap


Elkészítése:


A piskótához a tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan elkeverjük benne a szódabikarbónával elkevert lisztkeveréket. 22x22 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 170 C fokon 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt félbe vágjuk. Közben elkészítjük a krémet. A túrót a porrá őrőlt eritrittel a 4:1 édesítővel, a citrom levével héjával és a vaníliaőrleménnyel krémesre keverjük. A lapzselatint hídeg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és egy kanál forró vízzel elkeverjük, majd a túró krémhez adjuk és homogénné keverjük. A tejszínt habbá verjük és azt is a túrókrémhez keverjük. A piskóta alsó részét visszatesszük a tepsibe, rásimítjuk a túrókrém felét és kirakjuk vegyesen a gyümölcsökkel. Jöhet rá a piskóta másik fele, végül a maradék túrókrémet is szépen elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük pár órára és szeleteljük. Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.


Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.