Elkészítés módja:

A tojásokat az eritrittel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tejet végül a száraz hozzávalókat is. Szép símára kikeverjük. A fánk sütőformát kiolajozzuk, a tészta masszát habzsákba töltjük, és a formákba nyomjuk, háromnegyedig. 180 C fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kihűltek a fánkok, akkor az olvasztott étcsokoládéba forgatjuk az egyik oldalát és megvárjuk míg megdermed a csokoládé rajta.

Kb. 20 darab fánkocska lesz belőle.

 

Bevásárlólista/hozzávalók:

25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

4 evőkanál vaj, vagy vaj jellegű margarin

2 evőkanál sütőpor

5 evőkanál eritrit

1.8 dl tej/ növényi tej

2 tojás

1 csipet só

 

a tetejére:

10 dkg étcsokoládé, cukormentes


Tipp: a fánkokat ízlés szerint díszíthetjük cukormentes tortadíszekkel.


Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu/ weboldalon olvashatod.