Bevásárlólista/hozzávalók:

- 1/2 doboz bébi spenót

- 2 savanykás alma

- 1/2 lilahagyma

- 1/2 csirkemellfilé

- koktél paradicsom

- só, bors

- olívaolaj


a tartármártáshoz:

- 1 tojás sárgája

- 3 cl olívaolaj

- 1 dl tejföl vagy joghurt

- 1 teáskanál dijoni mustár

- só, bors

- citromlé

- 1-2 teáskanál nyírfaporcukor


Elkészítése:

Először a majonézt készítjük el. A tojássárgához folyamatos kevergetés közben hozzácsorgatjuk az olívaolajat, egy sűrű tojásos krémet kapunk, ami a majonéz. Ezt ízesítjük sóval, borssal, mustárral, citromlével, egy kis nyírfaporcukorral, végül hozzákeverjük a tejfölt is, ezzel kész a házi készítésű majonéz. 

A bébi spenótot megmossuk, az almákat kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük. A lilahagymát is vékony szeletekre vágjuk. A koktélparadicsomot negyedeljük. A csirkemellet sózzuk borsozzuk és egy pici olívaolajon készre sütjük. A salátát összeállítjuk, egy tányérra halmozzuk a bébi spenótot, az almákat a lilahagymát és a koktél paradicsomot. Meglocsoljuk a tartármártással, végül a csirkemellet kockákra vágjuk és rászórjuk a saláta tetejére.


Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.