Ezt a süti már fent volt a nemrégiben összeállított listámon a közeljövőben megvalósítandó receptek között. Egy kicsit más formában készült el, de ettől csak még jobb lett, és egy kicsit különleges is. igazán gyorsan össze lehetett állítani, és még soha nem fordult elő, hogy az itthoni sütőben valami pont annyi ideig készült, mint ami a receptben szerepel.

Nagy kaland volt elkészíteni, mert amilyen gyorsan össze lehet állítani, legalább annyi ideig szenvedtünk apával közösen a keksz ledarálásával, és még boltba is többször el kellett menni közben.


Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához (16 szelet):


Hozzávalók a tésztához :

200g házi sütésű háztartási kekszrecept itt (98,9 g)

160 g margarin

Hozzávalók a túrós krémhez:

500 g túró

150 g xilit (75 g CH)

4 db tojás

1 db citrom reszelt héja

rumaroma


Hozzávalók a krémhez:

450 g tejföl

vanília aroma


A tésztához összekeverjük a kekszet a lágy margarinnal. Egy sütőpapírral kibélelt, vagy kivajazott tortaforma aljába egyengetjük. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Ekkor már be is rakhatjuk pár percre, amíg a krémet összeállítjuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, míg a sárgáját összedolgozzuk a túróval, a cukorral, a citromhéjjal, és a rumaromával. Rásimítjuk a tészta tetejére, és 25 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, lecsatoljuk a forma oldalát, és óvatosan megkenjük a vaníliás tejföllel. Én ebbe két édesítőtablettát is beletörtem. A tetejét fahéjjal szórtam meg.

Hűtőbe tesszük, és egy kis idő múlva már fogyaszthatjuk is. Minél többet pihen, a tészta annál jobban megpuhul.

Nagyon ízlett mindenkinek, kivéve az öcsémet, de neki elég különös ízlése van. Keresztapa még azt is kérte, hogy csomagoljak neki belőle, pedig nem is ehetne ilyet, úgyhogy ez egy igazán nagy bók.

Összesen 173,9 g CH-t tartalmaz, szeletenként 10,87 g-ot.

Forrás: sütigyár

Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.hu oldalon olvashatod.