Hozzávalók:

1 kisebb lila hagyma, vékonyra szeletelve

2 gerezd fokhagyma , vékonyra szeletelve

200 g sárgarépa , kisebb kockákra vágva

150 g cukkini , kisebb kockákra vágva

0.75 bögre fagyasztott zsenge zöldborsó

tengeri só

frissen őrölt bors

0.5 kk. cayenne bors

0.25 - 0.5 szerecsendió, frissen reszelve (először kevesebbet használj, igen intenzív fűszer!)

150 g lazac , kisebb kockákra vágva

250 g garnéla , tisztítva

150 g kuszkusz

1 csapott teáskanál fahéj, őrölt

1 ek. méz


Elkészítése:

A lila hagymát és a fokhagymát kevés vízben párolni kezdtem. Amikor a hagymafélék megpuhultak, nemes egyszerűséggel a serpenyőbe borítottam az összes zöldségfélét. Sóztam, borsoztam, cayenne borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszereztem, majd kevés víz hozzáadásával fedő alatt roppanósan puhára pároltam. (A zöldségeket ne főzd vajpuhára, sokkal finomabb így!).


Amikor a zöldségeket megfelelőnek találtam, hozzáadtam a lazacot és a garnélát, ismét enyhén sóztam az ételt, majd többször megkeverve fedő alatt pároltam - pirítottam.


Eközben a kuszkuszt megszórtam fahéjjal, rácsorgattam egy kanál mézet és enyhén sóztam. Felöntöttem egy bögrényi (250 - 300 ml) forrásban lévő vízzel, majd azonnal szorosan lefedtem alufóliával. Amikor az összes vizet felszívta, villával lazítottam az állagán.


Végül a zöldséges - garnélás raguról levettem a fedőt, igyekeztem az összes folyadékot beforralni, és elkevertem a mézes-fahéjas kuszkusszal.


3 – 4 adag lesz belőle.


Judit további receptjeit a http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatjátok.