Hozzávalók:

300 g vöröshagyma
1 db Hokkaido tök
1 db édesburgonya
1 ek. thai vörös curry
250 ml kókusztej
1 ek. garam masala
1.5 liter zöldség alaplé
extra szűz olívaolaj


Elkészítése:

1. A hagymát megpucolom, majd vékony szeletekre vágom, egy széles lábosban kevés olivaolajon elkezdem párolni anélkül, hogy színt kapjon
2. A Hokkaido tököt negyedekbe vágom, a magját kikaparom, majd meghámozom.
3. Nagyobb kockákra vágom, majd a megpárolt hagymára teszem, megsózom és együtt párolom tovább.
4. Hozzáadom a megpucolt majd szeletekre vágott édesburgonyát, a curry pasztát és a garam masalát.
5. Együtt addig pirítom, amíg el nem kezd, az edény aljához tapadni majd felöntöm az alaplével.
6. Puhára főzöm majd leturmixolom az egészet, és szűrőn átpasszírozom.
7. Felforralom, hozzákeverem a kókusztejet, sózom, ha szükséges.
8. A leves elkészült, már csak azt kell eldönteni, hogy kruton vagy bacon kerüljön bele.


A Zöldség alaplé receptért katt ide.

A Garam masala házi elkészítésének receptje miatt pedig ide.