Egy kevés is elég belőle, hogy egy kis illatos melegséget adjon az ételekhez. Lazachoz kifejezetten különleges, de az eredeti tikka masala-hoz is szükséges.


Hozzávalók:
30 g egész koriandermag
10 g római kömény
15 g zöld kardamom
8 g feketebors
4 g édeskömény mag
6 g sárga mustármag
3 g szegfűszeg
2 db magozott, száraz chili
15 g kurkuma


Az összes fűszert kivéve a kurkumát egy széles vastag serpenyőben szárazon megpirítok nagyjából 5 perc alatt, nem kell, hogy szint kapjon, de az illatát érezni kell.
Hozzáadom a kurkumát, majd fél percig együtt piritom. Egy tálra öntöm, majd hagyom teljesen kihűlni.
Egy külön a fűszerek őrlésére használt kávédarálóban ledarálom, majd egy légmentesen lezárt dobozban tartom a felhasználásig.