Hozzávalók:

3 tojás

18 dkg eritrit

1 vaníliás cukor

1 citrom héja és leve

1 dl olaj

1 dl víz

18 dkg liszt

1 sütőpor



Elkészítése:

A 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Amikor elkészült, a 18 dkg eritritet 3 tojássárgával,a vaniliás cukorral, a citrommal, az 1 dl olajjal, az 1 dl vízzel, valamint az előzetesen sütőporral összekevert 18 dkg liszttel habosra keverjük. A keményre vert tojáshabot óvatosan, egy fakanál segítségével a tésztához keverjük. Vajjal kikent kicsi kuglófformába tesszük, 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Porcukorból készült cukormázzal díszítheted.


Andrea megjegyzése:

Itt rendes fehér lisztet használok mert sajnos mással még nem sikerült. Szafi lisztjeit szeretném kipróbálni majd! 


Biolin tipp:

Cukormáz helyett feldobhatod friss gyümölccsel, fagyival, lekvárral, vagy kompóttal is.


Vágnerné Várhegyi Andrea receptje