Az olvasást azonnal tett követte, átalakítottam a receptet kissé, és így állt össze ez a remek kis ebéd. :)


Hozzávalók:


320 g harcsafilé, falatnyi kockákra vágva (nekem éppen ennyi volt a hűtőszekrényben, 300-350 g használható!)

1 nagyobb ananász fele, megtisztítva, falatnyi kockákra vágva

2 újhagyma, a zöld szárával együtt, karikázva

1 bő tk. római kömény, mozsárban törve

1/2 kk. őrölt fahéj

4 ek. extra szűz olívaolaj

kevés chili pehely (vagy friss chili)

tengeri só

frissen őrölt bors


Elkészítése:


A harcsafilét egy nagy tálban elkevertem az ananásszal. Hozzáadtam az újhagymát, a fűszereket, az olívaolajat. Chilivel tettem pikánsabbá (de ez akár el is hagyható), majd sóztam, borsoztam. 2-3 órán át hagytam pácolódni a hűtőszekrényben.

Szárazon felmelegítettem egy vastag falú, tapadásmentes, magas serpenyőt. Amikor felmelegedett, beledobtam a pácolt ananászos harcsát, és rendszeresen kevergetve (de igyekezve nem összetörni a halat) addig sütöttem, amíg a folyadék elpárolgott róla, és a külső réteg kissé megpirult.

Amikor elkészült, teljes kiőrlésű pitával és salátával tálaltam (de tálalható mazsolás rizzsel és párolt / friss zöldségekkel is).


Nálunk 4 kisebb adag lett belőle.


Judit további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod.