A hagyományos finomlisztnél valami egészségesebbel szeretnél sütni-főzni? A tönkölybúzáról már hallottad, hogy egészségesebb, de nem tudod miért? Most eláruljuk!
A tönkölybúza a XXI. században került vissza a köztudatba, miután rájöttek, hogy igazán előnyös élettani hatásokkal bír. Más búzafajtákhoz képest lényegesen magasabb a fehérje- és a sikértartalma. A szervezet által jól hasznosítható aminosavakat, nagy mennyiségű B-vitamint és E-vitamint tartalmaz, valamint kálium, kalcium, vas, mangán, magnézium, fluor, niacin, réz, szelén, cink és rost is jelentős mennyiségben található benne. Teljesen kiválthatod vele a finomlisztet, de tartsd szem előtt, hogy a tisztán tönkölybúzából készült tészta nehezebben kel meg, bátran keverd más lisztekkel!
Összetevők:
tönkölybúza fehérliszt.
Allergének: Glutén
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1412kJ / 334 kcal
Zsír: 2,3 g,
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g,
Szénhidrát: 62 g,
- amelyből cukrok: 3 g,
Só: 0,01 g,
Fehérje: 13 g
Felhasználási információk:
Kenyérsütéshez / tészták / sütemények készítéséhez.
Tárolás:
Száraz és hűvös helyen tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó, 2017. július