Hozzávalók:

5 db tyúk comb
4 db sárgarépa
3 szál angol zeller
2 db póréhagyma fehér része
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 gerezd barna csiperke
100 g vaj
80 g liszt
100 g dijoni mustár
1 csomag leveles tészta
2 liter csirke alaplé

Elkészítés:

1. A tyúkcombokat a vöröshagymával, egy szál répával felforralom, majd puhára főzöm.

2. A húst leszedem a csontról, a levet leszűröm.

3. A vajat habzásig melegítem, majd hozzáadom a szeletelt póréhagymát és a finomra vágott fokhagymát, majd közepesen erős lángon szín nélkülire párolom.

4. Felvágom a répát és az angol zellert, majd a póréhoz adom, kicsit magasabb lángon tovább párolom.

5. Megszórom a liszttel és elkeverem, sózom.

6. Felforralom a tyúk főzőlevét és a zöldségekre öntöm, felforralom.

7. A gombákat negyedekbe vágom, majd forró serpenyőben megpirítom, sózom, borsozom és a többi zöldséghez adom.

8. Hozzákeverem a tyúkcombot, a mustárt, sózom, majd egy tepsibe szedem.

9. A leveles tésztát kinyújtom és a tepsi tetejére terítem.

10. 210 fokon 15-20 percig sütöm.


A csirke alaplé receptje itt olvasható.