A laktózérzékenyek és vegánok találékonysága hamar utat talált a élelmiszergyártók felé is, így ma már sok fajta krémesítő alapanyagot vásárolhatnak meg készen.

Ezek finomak, könnyen kezelhetőek, és felbontás után, a fel nem használt részt még pár napig gond nélkül hűtőben lehet tárolni. Persze az áruk elég borsos, akár 5-szöröse is lehet az otthon elkészített verzióhoz képest.

Egy jó turmix, vagy méginkább multi funkciós robotgép beszerzése után nekiállhatunk kreatívkodni, és jól meglepődni, hogy milyen hamar visszahozza az árát egy ilyen gép, ha rendszeresen használjuk. Az elkészült krémet érdemes gyorsan felhasználni,mert maximum egy napot állnak el biztonságosan. Éppen ezért nem árt, ha van a spájzban egy kis kiszerelésű tartalék kész öntet is, mert ha csak 1-2 kanál kell az étel ízesítéséhez, akkor nagyon jól tud jönni.

Laktózérzékeny és vegán olvasók: ti mit használtok szósz alapanyagnak (tejföl vagy tejszín helyett)?