Nem mondom, hogy néhanapján ne rúgnék ki a hámból: naná, hogy előfordul, hogy ropogós, szájpadlásgyilkos francia bagettel és egy nagyobb korty fokhagymás olívaolajjal teszem fel a pontot a napvégére, de azért 10-ből 7 alkalommal harsogó salátalevelek és szezonális zöldségek ropognak a fogaim alatt. Persze az "összevágunk mindent és egybeöntjük, majd kicsi olívaolaj, só, bors" kombón túl igyekszem kreatívabb megoldásokat találni. Így született ez a végtelenül egyszerű, de a maga nemében nagyszerű saláta, ami a bivalymozzarrellától lesz menő, az öntettől pedig ízes. Igaz, hogy a bivalymozzarella magas zsírtartalmú sajt, de mégse kezdjünk önostorozásba, hiszen a vödörnyi saláta és zöldség a mérleg másik serpenyőjeként segít, hogy megleljük a lelki békénket.

Ezeket szedd le a kertedből:
2 db szívsaláta
1 db szárzeller
2 db újhagyma
1 db paprika
negyed kígyóuborka
2 marék rukkola

Ezt Olaszhonból szöktesd meg:
10 dkg bivalymozarella

Az öntethez kapd elő:
2 tk. mustár  (lehet dijoni is)
1 dl extra szűz olívaolaj
1 mokkáskanál agavé szirup
1 tk. görögszénamag őrlemény
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. himalaya só

Bónusz:
1 ek. szezámmag

A salátát és a zöldségeket vágd fel hangulatod szerint, az öntetnél figyelj, hogy az agavé szirupos mustáros keverékhez lassanként adagold az olajat és közben a kézi habverővel folyamatosan járjon a kezed. A fűszer, só és fokhagyma is kerüljön bele, végül az egészet a jó csontozatod érdekében szórd meg a szezámmaggal.

Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu/ weboldalon olvashatjátok.