Ha sűrűbb az állaguk, szendvicskrémként funkcionálnak, több folyadékot hozzáadva pedig mártogatáshoz kiválóak.

Most egy számomra is új alapanyagot használtam, ez pedig nem más, mint a szardellafilé olívaolajban. Mivel néhány dolgot kizártam az étrendünkből, a klasszikus konyhát képviselő családtagok általában a fejüket vakarják – illetve most már egyre kevésbé! :)

A szardellafilét például apától kaptam ajándékba – állítás szerint többször is tanulmányozta a címkét, hogy minden rendben legyen. Hát nem cuki? És persze, hogy rendben volt! :)


Hozzávalók:

65 g szardellafilé, lecsepegtetve

45 g dió

2 gerezd fokhagyma

4 nagy mángoldlevél

40 g rizstejszín

frissen őrölt bors

frissen facsart citromlé

 

Ismét az aprítógépem segített. :) Beletettem az alaposan lecsöpögtetett szardellafiléket (mert annak ellenére, hogy az olívaolajat fogyasztom, igyekszem minimálisra csökkenteni a bevitelét), a diót, a fokhagymát, a mángoldot és a rizstejszínt. Borssal fűszereztem.

Alaposan összeaprítottam. ezután frissen facsart citromlével állítottam be az ízét.

40 ml víz hozzáadásával lazább, mártogatható krémet, víz nélkül inkább szendvicskrém jellegű dipet kapunk,

Kb. 4-5 adag lesz belőle.


Judit további receptjeit az azvagyamitmegteszel.hu oldalon olvashatod.