Hozzávalók:

1 kg mosott, hámozott zöldség tetszőleges arányban: karfiol, zöldbab, uborka, cukkini, paradicsom, répa, ezüsthagyma, paprika
50 g finom só
30 g kukoricaliszt
10 g kurkuma
10 g angol mustárpor
15 g sárga mustármag
1 teáskanál tört köménymag
1 teáskanál tört koriandermag
650 ml almabor ecet
150 g kristálycukor
50 g méz


Elkészítése:

1. A zöldségeket egyenlő darabokra vágom, optimális esetben kisebb falatnyi méretre. Egy nagy tálba teszem a darabokat, megsózom és összekeverem, letakarom egy konyharuhával és egy hűvös helyen 24 óráig állni hagyom, majd jéghideg vízben leöblítem és megszárítom.

2. Összekeverem a kukoricalisztet és a fűszereket, egy kevés ecettel pasztává keverem. A maradék ecetet egy fazékban a cukorral és mézzel felforralom. 

3. A forró ecetből egy kicsit öntök a fűszerpasztába, jól elkeverem, majd a fazékba teszem és az egészet forralom 3-4 percig. 

4. Az edényt leveszem a tűzről és óvatosan beleteszem a megmosott, megszárított zöldségeket. 

5. A keveréket elosztom sterilizált csatos üvegekbe és lezárom. 4-6 hét után, de legfeljebb egy éven belül elfogyasztom.