Nálam most egy új ízvilággal felruházott, gyors leves készült belőle, aminek már a látványa is örömmel töltött el.

Nem mellesleg, teljesen zsírszegény leves, akinek erre is figyelni kell! ;)


Hozzávalók:

kb. 400 g brokkoli (én a szárát is fel szoktam használni, hogy semmi sem vesszen kárba), rózsáira szedve

1 nagyobb újhagyma, darabolva +  a tálaláshoz

6 - 8 levél medvehagyma + a tálaláshoz

tengeri só, frissen őrölt bors ízlés szerint

1 bő tk. ízfokozómentes ételízesítő (szárított zöldségek)

frissen facsart citromlé


Elkészítése:

A citromlé kivételével minden hozzávalót egy nagyobb edénybe halmoztam.

Felöntöttem kb. 1 l vízzel, majd lassú tűzön puhára főztem. Amikor megpuhult, botmixerrel krémesítettem.

Tálaláskor karikázott újhagymát tettünk a tányér aljára, erre szedtük a levest, majd citromlevet facsartunk rá, és megszórtuk aprított medvehagymával.


3 – 4 adag lesz belőle


Judit további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod.