Ha csak kisebb darab lazacod van otthon, és éppen nem egy tésztaételre éhezel, mindenképpen ezt a levest készítsd el!


Hozzávalók:

1 kisebb fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve

1 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve

2 sárgarépa, felkockázva

2 burgonya, felkockázva

tengeri só, frissen őrölt bors

150 g lazac, bőre nélkül, kis darabokra kockázva

2 maréknyi fagyasztott zöldbab

1 kisebb kezeletlen héjú bio citrom reszelt héja

1 kisebb csokor kapor, aprítva

150 ml rizstejszín

150 g füstölt makréla, a szálkái eltávolítva, kisebb darabokra vágva

1/2 citrom frissen facsart leve


Elkészítése:

A vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés vízben párolni kezdtem. Amikor majdnem megpuhult, hozzáadtam és együtt pároltam a fokhagymával.


Amikor a hagymafélék megpuhultak, belekevertem a kisebb darabokra vágott sárgarépát, burgonyát, és a zöldségeket sózva-borsozva együtt is pirítottam.


Miután a zöldségek kissé átpirultak, felöntöttem az ételt kb. 1 liter vízzel. A levest lassú tűzön addig főztem, amíg a zöldségek majdnem megpuhultak. Ekkor adtam hozzá csak a kisebb darabokra vágott lazacot, a zöldbabot, a reszelt citromhéjat és a kaprot.


Végül amikor az összes hozzávaló megpuhult, rizstejszínnel lágyítottam. A tűzről levéve adtam csak hozzá a füstölt makrélát, illetve a frissen facsart citromlevet.


Nagyon finom, különlegesen pikáns leves, ami akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét - bátran ajánlom mindenkinek! :)


Kb. 4 adag lesz belőle


Reni további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod.