NATURE COOKTA TÁPIÓKA KEMÉNYÍTŐ 500G

Oszd meg:
1 278 Ft
(Egységár: 2,556 Ft / g)
db
Raktáron:
Nincs készleten
 
Cikkszám:
36149
Kiszerelés:
500 g
Részletes termékinformáció

Igazán jó állagú kenyér, péksütemény sütésénél az egyik legfőbb konyhai fortély az összetevők megfelelő arányának eltalálása. Tökéletesebb eredmény elérése érdekében elkészítéséhez egy rendkívül különleges keményítőféleség ajánlott. A Nature Cookta special Tápióka keményítő nem csak a pékárukhoz használható fel, hanem szószok, mártások sűrítéséhez is kiváló. A manióka növény gyökerét leőrlik, majd különleges eljárással vonják ki belőle a keményítőt. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos liszt egy részét. 

A TÁPIÓKA A TÖRTÉNELEMBEN 
A világ piacain elterjedt alapanyag az elszigetelt közösségekben már régóta ismert növény. A manióka, vagy más néven kasszáva, eredetileg Dél-Amerika és Afrika trópusi részein honos. Valószínűleg a mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16. században a portugál gyarmatosítók. Feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába. Nem véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a növény. Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem, csapadékigénye kevés, és mivel a szüretelési időszak meglehetősen széles, elegendő mindig csak annyit szedni a növényből, amennyire szükség van: nem kell tárolni, így a felesleg sem romlik meg. Az éhezők megmentőjeként nevezett tápióka földalatti részét, a gyökerét hasznosítják. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt, valamint keményítő is. 

TÁPIÓKA KEMÉNYÍTŐ A KONYHÁBAN 
A Nature Cookta Tápióka keményítő alkalmas sütésre, főzésre. Kiváló adalékanyag szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle: rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele. Mellékíz és színmentes, ezért nagyon jól variálható számos étel elkészítéséhez. Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is. Mindenmentes pudingot készíthetünk vele kókusztej hozzáadásával, melynek finomabbá tételére csak egy kis gyümölcsre van szükségünk. A tápióka keményítővel készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért ajánljuk elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Maglisztekkel keverve a kenyér állaga is kitűnő lesz. A tápióka keményítő fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. 

Kiszerelés: 500 gramm 

Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1491 kJ/ 351 Kcal
Fehérje: 0,3 g
Szénhidrát: 87 g
 - ebből cukor: 0 g
 - ebből keményítő: 87 g
 - ebből rost: 0 g
Zsír: 0,1 g
Nátrium: 10 mg

Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 augusztus



Mit vettek még, akik ezt vették?

Elküldöm