Fogyasszátok egészséggel ezt az ételt is. :)


 Hozzávalók:

1 pohárnyi barna rizs

tengeri só, frissen őrölt bors

1+1 ek. extra szűz olívaolaj

1 kisebb vöröshagyma, vékony szeletekre vágva

500 g / 1 csokor spárga (a fás vége lepattintva, 1 cm-es darabokra vágva)

1 csokor friss sárgarépa (5-6 darab), kisebb hasábokra vágva

2 csapott tk. római kömény, mozsárban összezúzva

kevés datolyaszirup

2 kígyóuborka, nagy lyukú reszelőn lereszelve

2 ek. rizstejszín


Elkészítése:

A barna rizst háromszoros mennyiségű sós, enyhén borsos vízben a csomagoláson levő utasításnak megfelelően megfőztem.

1 ek. olívaolajon puhára pároltam a vöröshagymát. Amikor megpuhult, a serpenyőbe adagoltam a feldarabolt spárgát. Sóztam borsoztam, majd kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároltam.

Végül a rizst elkevertem a spárgával és melegen tartottam.

Eközben egy mélyebb, tapadásmentes serpenyőben felmelegítettem 1 ek. olajat. Hozzáadtam a sárgarépa hasábokat, római köménnyel, borssal és csipetnyi sóval fűszereztem. Néhány perc múlva kevés datolyasziruppal igazítottam ki az ízét, majd addig pirítottam, amíg a külseje szép barna mázat kapott.

A raitához a reszelt uborkát besóztam, állni hagytam, majd alaposan kicsavartam és a rizstejszínnel elkevertem. Kevés borssal tettem finomabbá.

A sárgarépát a spárgás rizzsel, a raitával és persze az elmaradhatatlan nagy adag salátával tálaltam.


2 kiadós, laktató ebéd lesz belőle (a köretet akár 3 felé is oszthatjuk)


Judit további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod.