Házi lecsóalappal készült az alábbi étel is, amihez én leemeltem a sarki zöldséges polcáról két kisebb patisszont, de bátran használhatsz hozzá cukkinit, főzőtököt, padlizsánt is.


Hozzávalók:

1 ek. extra szűz olívaolaj

1 vöröshagyma, vékony szeletekre vágva

2 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva

1 doboz hüvelyes – gabona konzerv (nagyobb bevásárlóközpontokban kapható;  vagy konzerv bab / lencse és főtt barna rizs / tönkölybúza / gersli keveréke)

tengeri só, frissen őrölt bors

1 tk. morzsolt bazsalikom

1 tk. morzsolt oregánó

1 tk. morzsolt kakukkfű

1 üveg lecsó alap (vagy 1 darabolt hámozott paradicsom konzerv, vagy lecsó friss paradicsomból és paprikából)

2 kisebb patisszon (vagy 2 közepes cukkini, vagy 1 kisebb főzőtök, vagy 2 közepes padlizsán, vagy ezek vegyesen)


Elkészítése:

Egy nagyobb tűzálló sütőtálat kikentem 1 ek. extra szűz olívaolajjal.

A vöröshagymát és a fokhagymát kevés vízben megpároltam. Hozzáadtam a leszűrt és átmosott hüvelyes – gabona keveréket. Sóztam, borsoztam, majd bazsalikommal, oregánóval és kakukkfűvel fűszereztem. Végül felöntöttem a lecsó alappal és lassú tűzön összefőztem.

A patisszont meghámoztam, majd kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágtam, enyhén megsóztam, majd papírtörlővel leitattam róla a folyadékot. A sütőtál aljába kevés paradicsomos ragut tettem, majd a patisszont és a ragut rétegeztem.

180 C-re előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöttem.


4 adag lesz belőle


Judit további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod.