Hozzávalók:

2 újhagyma, a zöld szárával együtt, darabolva

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 bögre (450 ml) fagyasztott bio zöldbab

2 bögre (900 ml) víz

tengeri só, frissen őrölt fehér bors

1 kis csokor kapor, aprítva

100 ml rizstejszín

kb. 1 ek. frissen facsart citromlé


Elkészítése:

Az újhagymát, a fokhagymát és a zöldbabot kétszeres mennyiségű vízben főzni kezdtem. Sóztam, borsoztam, kaporral fűszereztem.

Amikor a zöldségek megpuhultak, az ételt turmixolva, majd a főzőedénybe visszatöltve 100 ml rizstejszínnel krémesítettem.

Tálaláskor frissen facsart citromlével bolondítottuk meg az újhagyma-karikákkal megszórt levest.


3 adag lesz belőle


Judit további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod!