A tasak tartalma 1,25 kg gyümölcshöz + 0,5 kg cukorhoz elegendő, melyből 1,75 kg lekvár készíthető.
A kifejezetten sárgabaracklekvár készítéséhez kifejlesztett Haas Quittin zselésítő befőző szerrel az Ön lekvárja gyorsan elkészíthető, ezért kevésbé károsodik a gyümölcsök vitamintartalma, mint a hosszan tartó befőzési eljárások során.
Befőzési útmutató:
Nagyon fontos, hogy először a gyümölcsöt főzze össze a zselésítőszerrel, és csak ezután adja hozzá a cukrot!
1.A gyümölcsöt alaposan mossa meg, magozza ki, turmixolja vagy darálja le, majd ezután mérje meg.
2.A gyümölcspépbe jól keverje bele a zselésítőszert.
3.Állandó keverés közben forralja fel(magas hőfokon) a gyümölcsös -zselésítőszeres keveréket.
4.A forrásban lévő péphez adja hozzá a cukrot, keverje össze, majd újra forralja fel, és forrástól számítva 5 percig főzze.
5.Az előre alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltse peremig, és azonnal zárja le.
Hasznos tanácsok:
Amennyiben Ön lekvárját keményebbre szeretné készíteni, úgy egy citrom levét még adja a főzethez.
A Haas Quittin zselésítő befőzőszerrel cukor hozzáadása nélkül is készíthető lekvár. Ebben az esetben 0,5 kg Haas Glukonont számítson 1,25 kg gyümölcshöz, és másfél tasak zselésítőszert adjon hozzá.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2015. május
Webes áruházunk a működése során Cookie-kat használ, melyekben kizárólag az oldal kényelmes és zavartalan működéséhez szükséges információkat tároljuk. A webes áruházunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.