Hozzávalók 1 kg csirkemellhez:


a páchoz:

1 csésze olívaolaj

2 fej fokhagyma

2 evőkanál tej

1/2 kiskanál cayenne bors

1 kiskanál só


a salátához:

paradicsom

újhagyma

fejes saláta

zöldségek zöldje (retek, karalábé, sárgarépa)

citormlé

olívaolaj

egy csepp édesítő


Elkészítése:

Az olívaolajat, borsot és sót összekeverjük, belenyomunk a két fej fokhagymát és hozzákeverjük a tejet.

A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, majd belekeverjük a pácba. Addig hagyjuk pácolódni, míg előkészítjük a zöldségeket, majd grillezzük.

A salátához a zöldségeket összekeverjük, majd az olajjal, édesítővel, sóval és citromlével ízesítjük.


Bosnyák Gréta Renáta receptje