És hogy miért is ilyen nagyszerű dolog a gomba a friss erdeitől kezdve a bolti csiperkéig? Bizony jelentős a fehérjetartalmuk, ami fontos lehet azok számára, akik nem fogyasztanak húsféléket, és ha a legkevésbé karakteres testvért, a csiperkét emeled le a polcról, olyan irányba viheted el a fűszerezést, amilyenbe csak szeretnéd. 

Ez a recept abszolút a klasszikus, magyaros ízvilágot hozza.


500 g fehér csiperke gomba

tengeri só

frissen őrölt bors

1 tk. majoranna

1 tk. pirospaprika

3 - 4 ek. zsemlemorzsa(ha lehet, teljes kiőrlésű) 


  •    
  • A gombát aprítógépben felaprítottam, majd sóztam-borsoztam és állni hagytam 20 percre. Ennyi idő alatt a gomba engedett némi vizet. Ekkor majorannával és pirospaprikával fűszereztem, majd annyi zsemlemorzsával kevertem el, hogy formázható masszát kapjak.

  • Mivel én zsiradék hozzáadása nélkül szerettem volna készíteni, szilikon tartelette formába halmoztam és 180 C-on sütöttem készre.

  • Ha nincsen szilikon formád, akkor érdemes 1 ek. extra szűz olívaolajat adni a masszához, és vékonyan kiolajozni a sütőpapírt, valamint óvatosan forgatni a fasírtokat, mert könnyen törhetnek. Szilikon muffin formában is sütheted, akkor csak 1-1 ek. masszát adagolj a kapszlikba, hogy a közepe is biztosan átsüljön,

  • Mi sült kelbimbóval, párolt brokkolival és barna rizsből készült rizi-bizivel ettük.


Judit és Alíz további receptjeit a www.azvagyamitmegteszel.hu,  weboldalon olvashatjátok.