Hozzávalók

1 kg sütőtök, darabolva és kimagozva

1 ek. extra szűz olívaolaj

1 vöröshagyma, szeletelve

1 tk. kakukkfű, szárított

2 - 3 ek. méz

1 tk. bio ételízesítő (darált zöldségek)

1 nagyobb burgonya, meghámozva, felkockázva

1 nagyobb alma, meghámozva, felkockázva

tengeri só

frissen őrölt bors

0.5 szerecsendió, frissen reszelve

100 ml rizstejszín



A sütőtököt előmelegített sütőben puhára sütöttem, majd hűlni hagytam és kanállal kikapargattam a húsát.

Az olívaolajon a kakukkfűvel puhára pároltam a hagymát, majd amikor a hagyma megpuhult, hozzáadtam 2 ek. mézet, amit lassú tűzön karamellizáltam.

Amikor ez megtörtént, felöntöttem 1,2 liter vízzel, ételízesítővel ízesítettem, belekerült a burgonya és az alma, majd lassú-közepes lángon puhára főztem.

Amikor megpuhultak, az előre megsütött tököt is hozzáadtam. Sóztam, borsoztam, összeforraltam, majd reszelt szerecsendióval ízesítettem. Amikor az ízek összeálltak (ha szükséges, adjunk még hozzá mézet, vagy fűszereket), a levest turmixgépben pürésítettem.

A pürésített levest visszaöntöttem a lábosba, majd 100 ml rizstejszínnel összeforraltam, és meleg házi kenyérrel tálaltam.


4-5 adag lesz belőle.



Judit további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod.