A torta 16 cm-es kapcsos tortaformában készült.


Hozzávalók: 

A torta alaphoz:

2 tojás

2 csapott evőkanál Dia wellness negyedannyi édesítő

csipetnyi foszfátmentes sütőpor

csipetnyi vanília por

1 evőkanál zöldbanán liszt

1 evőkanál barna rizsliszt

1 kávéskanál utifű maghéj

A joghurtos krémhez:

1 kis pohár laktózmentes joghurt

6-8 szem eper (az enyémben mirelit volt)

2 csapott evőkanál Dia wellness negyedannyi édesítő

1 evőkanál zselatin 


Elkészítése:

A 2 tojást szétválasztjuk, a fehérjéket az édesítővel kemény habbá verjük. 

Óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporral, vaníliaporral elkevert lisztet.

Kapcsos tortaformába öntve 170 fokon tűpróbáig sütjük.


Ha kihűlt a következő joghurtos krémet tesszük rá:

Turmix gépben összeturmixoljuk az epret az édesítőt és a joghurtot.

A zselatint kis vízben vagy laktózmentes tejben feloldjuk, (kb 3 cl ) felmelegítjük, és az epres turmixhoz keverjük, majd a torta alapra öntjük, elegyengetjük.


Kókusz chipszet szórunk rá, de díszíthetjük friss eperrel is.


Biolin Tipp:

A torta minden évszakban más idénygyümölcsből is elkészíthető! Díszítheted dióval, vagy más olajos magvakkal is.


Orosz Tünde receptje