Javaslom, hogy ehhez a recepthez a legnagyobb lábasunkat vegyük elő így egy főzésből megtölthetjük a fagyasztónkat egy jó időre.
A piacon vásárolva nem lehet gond hozzá beszerezni az alapanyagokat, minden kapható hozzá előzetes egyeztetés nélkül is.

2.5 kg csirkehús
1 nagy vöröshagyma
4 db sárgarépa
1 db póréhagyma fehér része
5 ág friss kakukkfű
4 csomag petrezselyem
2 db babérlevél
8 db feketebors
2 gerezd fokhagyma
6 liter víz


A felhasznált csirke lehet farhát nyakkal, szárny vagy csak nyak. A csirkét és a többi hozzávalót egy lábasba teszem, majd felforralom a lehetséges legnagyobb lángon. Ha felforrt lehabozom és közepesre mérsékelem a lángot, 1O-15 percenként habozom és zsírozom, így szép tiszta alaplevet kapok majd.
További 2,5 órán keresztül főzöm majd a lángot elzárom és 3O percig állni hagyom. Egy szűrőn leszűröm, majd amilyen gyorsan tudom, lehűtöm, egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon és a zsírt le tudjam szedni róla.
Literenként simítózáras zacskóba adagolom és fekvő helyzetben lefagyasztom, hogy később ne foglaljon sok helyet a fagyasztóban.