Hozzávalók:

2 közepes fej káposzta
3 közepes fej lilahagyma
3 közepes fej vöröshagyma
15 db TV paprika
1 kg uborka
5 közepes kápia paprika
5 sárgarépa
4 g egész koriandermag
4 g mustármag
4 g egész feketebors
4 g köménymag
4 db babérlevél
3.5 liter víz
800 ml almaecet
16 g só
400 g cukor

 

Elkészítése:

 1.     A zöldségeket megtisztítom, a káposztát, hagymákat, a répát és a TV paprikát vékonyra gyalulom, a kápiát hosszú szeletekre vágom, majd mindent alaposan összekeverek egy nagy edényben.

2.     Egy fazékban összekeverem a vizet, az ecetet, a cukrot, a sót és a fűszereket, majd felforralom.

3.     Forrón ráöntöm a levet a zöldségekre, összekeverem, és letakarva állni hagyom, gyakran megkeverem.

Sterilizált üvegekbe egyenlően elosztom úgy, hogy a lé teljesen elfedje.