Bio sörélesztőpehely, a titkos ízforrás.
A sörélesztőpehely a Saccharomyces cerevisiae nevű élesztőgombából készül, amelyet hőkezeléssel és szárítással inaktívvá tesznek. Így kelesztésre a sörélesztőpehely nem alkalmas, de magas fehérje-, vitamin és ásványi anyagtartalma miatt érdemes beilleszteni az étrendbe.
Összetevők:
sörélesztőpehely*, búzaliszt, tengeri só
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Allergének:
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energa: 1434 kJ / 342 kcal
Zsír: 6 g
- amelyből telített zsírsavak: 1 g
Szénhidrát: 32 g
- amelyből cukrok: 3 g
Fehérje: 28 g
Só: 1 g
Felhasználás:
A sörélesztőpelyhet elsősorban ízesítésre használjuk. Természetesen, mindenféle fűszerezés nélkül kissé parmezánsajtra emlékeztető íze miatt széleskörben használható tészták, levesek, mástások, házi kenyerek és péksütemények, kekszek, saláták készítéséhez, megbolondításához. Hidegen sajtolt olajjal és fűszerekkel összekeverve, finom krémet kapunk, amelyet pirítóssal tálalhatunk.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: Németország.
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július