BIO BIORGANIK CSICSERIBORSÓ LISZT 250G

Oszd meg:
1 234 Ft
(Egységár: 4,934 Ft / g)
db
Raktáron:
Nincs készleten
 
Cikkszám:
47399
Kiszerelés:
250 g
Részletes termékinformáció

A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is. A csicserborsóból készült liszt is egyre elterjedtebb alapanyag, ami nem meglepő, hiszen sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, panírozáshoz egyaránt használható.

Jelentőség, hatások: A csicseriborsóliszt természetesen gluténmentes. A gabonalisztekhez képest magasabb a fehérje- és alacsonyabb a szénhidráttartalma. Rosttartalma is jelentős, amely hozzájárul az egészséges bélműködéshez, lassítja a szénhidrátok felszívódását és teltségérzetet okoz. A csicseriborsó és a belőle készült liszt is számos fontos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, például magnéziumot, vasat, szelént és jelentős mennyiségű folsavat is.

Összetevők
csicseriborsóliszt*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1518 kJ / 361 kcal
Zsír: 6,2 g
 - amelyből telített zsírsavak: 0,9 g
Szénhidrát: 47,8 g
 - amelyből cukor: 2,7 g
Rost: 12,8 g
Fehérje: 22 g
Só: <0,1 g

Felhasználás
A csicseriborsólisztnek nagyon jó a vízfelvevő képessége, sűrűbb, tapadósabb textúrájú masszát képez, mint az átlagos lisztek. Ennek a tulajdonságának köszönhetően fantasztikusan alkalmas a tojás helyettesítésére panírozáskor vagy vagdaltak készítésekor. Ironikus, de ha sütésről van szó, a csicseriborsólisztből habkönnyű tészta készíthető. A waffel ettől lesz tökéletes! Főzelékek, levesek sűrítésére is kiválóan alkalmas.

Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Törökország

Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 augusztus



Mit vettek még, akik ezt vették?

Elküldöm