Hozzávalók:

 1 fej karfiol
3 db krumpli
30 g friss gyömbér
5 g kurkuma
1 kanál vörös curry paszta
2 g szárított chili pehely
3.5 g garam masala
60 ml olaj
10 dkg friss korianderzöld
2 dl joghurt


Elkészítése:

1. A karfiolokat rózsáira szedem, majd forró vízben 10 percig leforrázom. Lehűtöm, lecsepegtetem, majd lepirítom a fűszerekkel és a curry pasztával.

2. A burgonyákat cikkekre vágom, majd hozzáadom a fűszeres karfiolkákhoz, fedővel lefedem, ezután 18-20 percig alacsony lángon készítem a zöldségeket, néha vizet adva hozzá.

5. Ha megpuhult minden, akkor hozzáadom a garam masalát és alaposan összekeverem.

6. Joghurttal, friss korianderrel tálalom.


A házi garam masala receptje ide kattintva nézhető meg.