SZAFI REFORM GLUTÉNMENTES MAGYAROS KRÉMES PAPRIKÁS SZÓSZ ALAPPOR 80G

Oszd meg:
1 271 Ft
(Egységár: 15,893 Ft / g)
db
Raktáron:
Nincs készleten
 
Cikkszám:
50806
Kiszerelés:
80 g
Részletes termékinformáció

Ízekben gazdag, külön fűszerezést nem igénylő gluténmentes poralap hozzáadott cukor nélkül.

Házias ételek, húsos vagy zöldség alapú pörköltek, növényi alapú paprikás szószos nokedli vagy tészta készítéséhez ajánljuk, de szendvicskrém, krumplis tészta, lecsó is készíthető a segítségével. A poralap tejmentes, tojásmentes, kukoricamentes és nem tartalmaz mesterséges ízfokozót.
Összetétel:
gluténmentes zabpehelyliszt, szárított vöröshagyma, só, füstölt piros paprika (11%), currykeverék (kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, őrölt fekete bors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Allergének:
mustármag

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1442 kJ / 342 kcal
Zsír 4,7 g
 - amelyből telített zsírsavak 1 g
Szénhidrát 56,7 g
 - amelyből cukrok 13,9 g
Rost 15,2 g
Fehérje 10,8 g
Só 5,12 g

Felhasználási javaslat:

Pörkölt:

Hozzávalók:

  • 40+ 20 g Szafi Reform  magyaros krémes paprikás szósz alappor
  • 200 ml növényi tejszín
  • 10 + 2 g citromlé
  • 300 ml víz
  • 1 kg hús vagy 0,5 kg nyers padlizsán
     

Elkészítés:

  • 300 ml víz, 10 g citromlé, és 40 g Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor keverékben főzzük félpuhára a húst vagy padlizsánt fedő alatt, majd fedő nélkül teljesen puhára, sűrűn megkeverve, hogy ne ragadjon le.
  • Ezután keverjünk ki 200 ml növényi tejszínt, 2 g (1 kiskanál) citromlevet és 20 g alapport, ezzel sűrűsítsük be a pörköltet folyamatos kevergetés mellett.
    Főzés után lefedve minimum 10 percig pihentessük, hogy  az esetlegesen leragadt pörköltszaft, felpuhuljon a fazék aljáról, ezzel elkerülve a főzés utáni edény súrolását.

Tálalási javaslat:

Szafi Reform, vagy Szafi Free tarhonyával összekeverve fogyasszuk tarhonyás húsként.

Paprikás szaft:

Hozzávalók:

  • 20 g Szafi Reform  magyaros krémes paprikás szósz alappor
  • 150 ml növényi tejszín
  • 2 g (1 kiskanál) citromlé
     
  • Elkészítés:

Az összetevőket keverjük össze, és kis fazékban tűzön folyamatos kevergetés közben sűrűsítsük be.

Tálalási javaslat:

Keverjük kifőtt nokedlihez, vagy félig kifőtt Szafi Reform, vagy Szafi Free tésztához, és lefedve hagyjuk állni minimum 10 percig. (Kb. 500 gramm kifőtt (szárazon 200 gramm) tésztához elegendő ez a mennyiség.)

Tárolás: 
Száraz, hűvös helyen!

Forrás: gyártó/forgalmazó 2018 október



Mit vettek még, akik ezt vették?

Elküldöm