Hozzávalók: 

- 25 dkg sushi rizs

- 3 dl víz

- 3 evk. rizsecet

- 1 mk. só

- 2 tk. cukor

- 1 csomag Nori lap

- 1 db bambusztekercs

- uborka, tonhal, lazac, avokádó ( attól függ mivel szeretnénk ízesíteni )

- wasabi porkrém

- gyömbér 

- szójaszósz



Elkészítése:

A sushi rizst hideg vízzel többször átmossuk 5-6 alkalommal. Ezután tegyük egy fazékba a rizst öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd fedjük le és lassú tűzön forraljuk fel a rizst. 

Ha felforrt, akkor vegyük le a tűzről és hagyjuk 20 percet állni.

Ezután egy tálba keverjük össze a cukrot, sót, rizsecetet és adjuk hozzá a rizshez.

A bambusztekercsre helyezzünk fel egy nori papírt, legyen vizes a kezünk, így nem fog úgy rátapadni a rizs, hagyjunk kb 1 cm a nori alján a többire oszlassuk el a rizst, úgy hogy ne legyen zöld felület.

Majd helyezzünk hosszanti irányban az uborkát vagy lazacot. Ezután kezdjük el feltekerni a bambuszlap segítségével a norit, figyeljünk arra, hogy a sushi rizs mindkét vége szorosan legyen zárva. Miközben feltekerjük óvatosan kissé préseljük meg a tekercset, hogy ne essen szét. Miután feltekertük távolítsuk el a bambuszt. Egy nedves késsel szeleteljük fel a sushi rudakat arányosan egyenlő szeletekre, ne fűrészelve vágjuk, hanem egyenesen lefelé.


Jó étvágyat kívánunk hozzá!