Hozzávalók:

300 g makaróni
4 dl tej
4 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
200 g vaj
70 g liszt
200 g gruyere sajt
szerecsendió

 


Elkészítése:

 1. A tésztát megfőzöm, majd leszűröm, félreteszem.

2. A vajat habzásig melegítem, belereszelem a fokhagymát és alacsony lángon egy kicsit pirítom.

3. Hozzákeverem a lisztet, majd együtt kevergetem 1-2 percig az egészet.

4. A tejet és a tejszínt felforralom, majd hozzáöntöm a liszthez, folyamatos kevergetés mellet felforralom.

5. Hozzákeverem a megfőtt tésztát és egy fakanállal folytatom tovább a kevergetést, sózom és szerecsendiót reszelek hozzá.

6. Egy hőálló tálba öntöm és ráreszelem a sajtot, majd 180 fokon 25-30 perc alatt ropogósra sütöm.