Hozzávalók:

18 dkg kukoricaliszt

1 késhegynyi szódabikarbóna

1 tojássárgája

5 dkg parmezán (reszelt is jó)

1 ek. olívaolaj

bors

100 ml meleg víz

+szóráshoz 1 ek fekete szezámmag/sima szezámmag/lenmag


Elkészítése:

A hozzávalókat aprítóba tesszük (ha nincs, akkor lereszeljük a parmezánt apró lyukú reszelőn, és a felsorolt sorrendben egy keverőtálba adagoljuk a hozzávalókat, majd alaposan meggyúrjuk – puha, de rugalmas tésztát kell kapnunk) és nyomjuk a gombot, mígnem egynemű tésztát nem kapunk. Két szilikonos sütőlap között 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, pizzaszeletelővel háromszög alakú vágásokat ejtünk rajta, majd a fekete szezámmaggal megszórjuk, kicsit belesimítjuk, és előmelegített sütőben 175-180 fokon alsó-felső sütéssel 15-20 perc alatt megsütjük. Amikor éppen színt kap, akkor elzárjuk és 10 percet kitámasztott sütőajtónál hagyjuk hűlni. A vágások mentén vagy törjük, vagy ha precízen szeretnénk lenni, akkor a pizzaszeletelővel elvágjuk. Ketchuppal (én találtam nagyon finom cukormenteset - Felix), vagy guacamoléval isteni finom snack. Mi néha salátabetétként is használjuk, ilyenkor rusztikusan (értsd: ahogy esik, úgy puffan módszer :) ), kisebb darabokra törjük.


Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a https://boldogrepa.blog.hu oldalon olvashatod.