Hozzávalók az alaphoz:

21 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

2 tojás

1 csomag sütőpor

10 dkg eritrit

1 evőkanál 1:4 édesítő

1.25 dl olívaolaj

1 alma

20 dkg sárgarépa

1 narancs leve, héja

5 dkg pirított dió

1 teáskanál fahéj, őrölt

1 teáskanál gyömbér, őrölt

 

a tetejére:

20 dkg mascarpone

eritrit por ízlés szerint (otthon is darálhatod)

1 dl frissen facsart narancslé

5 dkg dió pirítva, durvára vágva


Elkészítés módja

A tojásokat az édesítőkkel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat. A sárgarépát és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a narancs levét és héját. A szárazanyagokat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőporral a pirított durvára vágott dióval és a fűszerekkel összekeverjük. A tojásos keverékhez adjuk először az almás-répás keveréket, majd az összekevert szárazanyagokat. 22 cm-es sütőpapírral bélelt csatos tortaformába simítjuk a tésztát, majd 180 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig. Ha kihűlt mascarponéval, por eritrittel és egy kis narancslével elkevert krémmel megkenjük és pirított durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét.


Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.