A „bilbo” tölgyfaméz a maga nemében egyedülálló. Míg a méztípusok zöme virágok vagy fák nektárjából származik, a tölgyfamézet a tölgyfa leveleiből gyűjtik. Édes-savanykás, nehéz ízzel jellemezhető ez a mikroelemekben gazdag mézkülönlegesség. Ez a mézfajta Dél-Bulgária tölgyerdőiből származik, színe általában sötétbarna, vagy akár egészen feketés.
A nyers méz, nem lett 45 C fölé melegítve, nem ultraszűrt és nem pasztőrözött. A nyers méz rendszeres fogyasztása, erősíti az immunrendszert, és segít a lehetséges fertőzések kivédésében. Mivel a nyers méz nincs felhevítve, tartalmaz enzimeket is, melyek javítani tudnak az emésztésünk hatékonyságán.
A tölgyfa mézre jellemző tulajdonságok: tüdőgyulladás és téli betegségek esetén igen hasznos, magas enzim tartalma miatt támogatja az emésztési folyamatokat, továbbá vastartalma által, vashiányos vérszegénység esetén is a terápia részévé tehető.
Összetevők:
nyers tölgyfa méz
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia 1340 kj / 320 kCal
Szénhidrát 80 g
- amiből cukor 80 g
Fehérje 1,67 g
Forrás: gyártó/forgalmazó 2019 november