Receptek

Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Nagyon régóta törtem már a fejem a gombafasírton… Ahogy a gombából készítettem főételeket, kencéket, leveseket; egyre inkább nőtt bennem a hiányérzet, hogy ebből a hálás alapanyagból fasírtot még bizony nem készítettem, bármennyire is kézenfekvő lenne. Tovább     
Céklás brownie Céklás brownie Igazi brownie-t, olyat, ami "a nagy könyvben" lehet megírva, még sosem ettem. Készítettem már többfélét, most pedig az itthon lévő céklákat szerettem volna felhasználni valamire, nehogy a kukában landoljanak. Az sem volt mellékes, hogy (a CH-tartalom alapján) két szelet éppen megfelel tízóraira. Be vele egy ételhordóba, és már vihetem is magammal. Tovább   
Spenótos-diós penne 15 perc alatt Spenótos-diós penne 15 perc alatt Ha szorít az idő, sok a munka, vagy menni kell ide-oda, akkor se habozz főzni! 15 perc alatt finom, meleg, egészséges ételt tehetsz a család asztalára.  Tovább    
Rántott cukkini és lepény lazackrémmel Rántott cukkini és lepény lazackrémmel Ilyenkor tobzódok a cukkiniban, az egyik legjobb nyári zöldségnek tartom. Valamelyik nap vacsorára készült ez a finom rántott változat. Tovább      
Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Keleti fűszerekkel, retro piros zománcozott lábosban készítettem, megadva így az eklektikus életérzést is, miszerint a főzelék alapfortélyait elleshetjük a mamáktól, de aztán legyünk elég bátrak és tegyük bele a saját extravaganciánkat is. Tovább     
Répakrémleves kókusztejjel Répakrémleves kókusztejjel Könnyű, finom krémleves új sárgarépából, már a Húsvétra gondolva. Kókusztejjel és kaporral lett egy kicsit megbolondítva. Tovább