Receptek

Pásztor pite Pásztor pite Ezt az angol receptet sokszor főztem már, egy óra alatt készen lehetünk vele, később újramelegítve egy gyors ebédnek kiváló választás. Az eredeti recept bárányhússal készül, de bármilyen darált hússal finom lesz. Tovább    
Savanyított szárzeller Savanyított szárzeller Hazánkban nem termesztik, így importáruként érkezik.A gumója nem használható fel, csak a szárrész. Az erősebb szárakat, csak úgy, mint a rebarbaránál, érdemes leszálazni és meg is párolhatjuk. Igen intenzív íze miatt nem szükséges fűszerezni.Alacsony energiatartalma miatt kiváló diétákhoz is, rendkívül gazdag ballasztanyagokban. Minél erőteljesebb zöld színű a vásárolt példány, annál intenzívebb ízre számítsunk. Vásárláskor ügyeljünk, hogy a szárrész ne legyen puha, a levelek ne legyenek sárgultak. Tovább
Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Fish cakes avagy halpogácsa Fish cakes avagy halpogácsa Az ilyesfajta halpogácsák Angliában egészen gyakori éteknek számítanak, de a burgonya és a zsemlemorzsa jelenléte miatt sajnos tabuvá váltak számomra. A minap eszembe jutott, hogy mennyire szerettem őket anno és hogy miért ne lehetne paleo verzióban is elkészíteni? Tovább  
Zeller gratin Zeller gratin A zeller egy eddig kevésbé ismert arcát mutatja meg! Ez a laktató és finom fogás köretként vagy önálló ételként is megállja a helyét. Tovább    
Vöröslencsés bolognai Vöröslencsés bolognai Már a Pásztorpite húsmentessé változtatásánál feltűnt, hogy a vörös lencse kiválóan pótolja a darált húst bizonyos ételekben, így most egy nagy klasszikust, a bolognai spagettit alakítottam át. Így született ez a vegán, “mindenmentes” recept. Tovább   
Gluténmentes vegán quiche Gluténmentes vegán quiche Hétköznap általában a gyors, maximum 20 perces vacsorákat készítek, ezért a sütőben sült ételek számomra mindig kicsit különlegesek, szinte ünnepiek. Ezt a quiche-t is hétvégén találtam ki: hagytam magamnak időt végigböngészni a kamrát, és vagy 5 receptet elolvastam, amíg kisütöttem, hogyan lesz a rendelkezésemre álló hozzávalókból a lehető legfinomabb! Az egész így is egy óra alatt megvolt! Tovább   
Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Semmi csicsa, semmi flanc. Esténként főként salátával igyekszem kibélelni halkan kuruttyoló, morgó hasamat. Emlékszem az első időkben szinte kínzásnak éltem meg, hogy kenyér és felvágott nélkül, kecsapmentesen oldjam meg a vacsorámat, most viszont a napi rutin - jóféle - része lett.  Tovább
Téli minestrone Téli minestrone Ezt a receptet akár minden nap szívesen megfőzném, ugyanis minden benne van, ami a kedvencem, ezek pedig, a szezonális zöldségek. Legyen tél, tavasz, nyár vagy ősz, ezt a levest mindig az épp legszebb és legfinomabb zöldségekből készítem. Ez egy téli verzió lesz, amit kedvünkre variálhatunk. Tovább   
Halpogácsa sült paprikával és leveles kellel Halpogácsa sült paprikával és leveles kellel Ezeken a forró napokon nem igazán kívántam a húst, főleg nem megvenni és elkészíteni... Viszont halat és zöldséget minden mennyiségben! Tovább   
Füstös-csípős zellerropogós tökmagos görögjoghurttal Füstös-csípős zellerropogós tökmagos görögjoghurttal Tócsni, gluténmentesen és bűntudat nélkül: krumpli helyett zeller (kalóriaszegény), fehér liszt helyett csicseriborsóliszt (koleszterinszint csökkentő), olaj helyett kókuszzsír (a szív és érrendszer barátja). Tovább  
Tyúk becsinált, leveles tésztával Tyúk becsinált, leveles tésztával Egy angol származású recept, ahol nagyon népszerűek a hasonló ételek akár hallal vagy marhával. Ez egy könnyebb változat, mint a faggyúval készült verzió, de így sem pehelysúlyú fogás.A tészta alatt sült tyúkcomb becsinált van, ami egy tartalmas hétvégi ebéd lehet.Szerencsére sosem marad belőle, így nincs alkalma megpuhulni a tésztának a hűtőben. Tovább