Receptek

Dhal - indiai vöröslencse főzelék Dhal - indiai vöröslencse főzelék Ez a fogás nálunk olyan, mint normális otthonokban egy doboz margarin. Gyakorlatilag mindig van belőle a hűtőben: hidd el, ha egyszer megkóstolod, rászoksz majd te is! Tovább    
Rakott brokkoli Rakott brokkoli Szerintem a diéta lehet az oka annak, hogy nagyon szeretem a zöldséges rakott ételeket, és persze időnként kell egy olyan ebéd, amivel az ember jól teletömheti a hasát, mert olyan rengeteget ehet belőle. Tovább  
Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Ez egy 2:1 recept! :) Hogy miért? Mert a citromos – cukkinis alaptészta önmagában is elkészíthető, így vegán receptet kapunk. Én külön pirítottam hozzá a kagylót, de a feltétet variáljátok kedvetek szerint: húsfogyasztók csirkemellet, vegánok grillezett zöldséget is használhatnak, de az alap tésztaétel is önálló, kerek fogás. Tovább  
Lecsós rakott patisszon Lecsós rakott patisszon Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy lassan feltölthetjük vitaminkészleteinket a piacok és a zöldséges üzletek kínálatából, de azért még bizonyára a ti kamrátokban is lapul néhány üveg tavaly eltett lekvár (amit sütemények töltelékeként vagy derelyébe töltve el is tudtok használni), befőtt (amiből kiváló gyümölcsleves készíthető így tavasz derekán), vagy éppen lecsó alap, amit mi önmagában is szívesen fogyasztunk, de változatosan felhasználható különféle főételekben is, ha éppen nem a paradicsomkonzervet jut eszembe használni. Tovább   
Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Szeretek szezonális alapanyagokkal dolgozni – lehetőleg olyanokkal, amik emellett nem “utaztak” sokat. :) Érdemes az ilyen alapanyagokat előtérbe helyezni, hiszen amellett, hogy az egészségünk érdekében szem előtt kell tartanunk a változatos alapanyagokat, a fenntartható mezőgazdaság támogatása is fontos feladatunk. Tovább     
Finn halleves Finn halleves Nem tudom mennyire autentikus ez a halleves, sok-sok recept elolvasása után nálunk így készült - és hatalmas sikert aratott!! :) Tovább    
Tyúk becsinált, leveles tésztával Tyúk becsinált, leveles tésztával Egy angol származású recept, ahol nagyon népszerűek a hasonló ételek akár hallal vagy marhával. Ez egy könnyebb változat, mint a faggyúval készült verzió, de így sem pehelysúlyú fogás.A tészta alatt sült tyúkcomb becsinált van, ami egy tartalmas hétvégi ebéd lehet.Szerencsére sosem marad belőle, így nincs alkalma megpuhulni a tésztának a hűtőben. Tovább   
Gyömbéres, narancsos sárgarépa-krémleves Gyömbéres, narancsos sárgarépa-krémleves Ez a leves vagy ízlik valakinek, vagy nem, nem hiszem, hogy lenne középút. Szerintem nagyon finom! Tovább    
Kelet(ies) sárgaborsó főzelék balzsamecetes – spenótos sült céklával Kelet(ies) sárgaborsó főzelék balzsamecetes – spenótos sült céklával Habár ezt az ételt is muszáj kategóriákba szorítani, a végeredmény messze túlmutat azon, amit a “főzelék” címkével szokás illetni. Tovább      
Édes-csípős szilva chutney Édes-csípős szilva chutney A chutney sikere az édes, a sós és az erős közti egyensúlyon múlik. A chutney készítéséhez érdemes kemény húsú, ép héjú gyümölcsöket választani. Bármit feldob, akár egy grillcsirkét, de egy félkemény sajt mellé is ideális választás. Tovább
Karalábé főzelék pillekönyű galuskahabbal Karalábé főzelék pillekönyű galuskahabbal (csak kifinomult lelkeknek) Fogyasztása kisujjeltartva ajánlott. Tovább
Korhelyleves erdei gombával Korhelyleves erdei gombával Ha Szilveszter akkor korhelyleves, én egy kis csavarral készítem, mert erdei gombával teszem még pikánsabbá. Tovább