Receptek

Kenyérsütés alapfogalmak 3. - 6 féle előtészta Kenyérsütés alapfogalmak 3. - 6 féle előtészta Ahány ház annyi szokás, de mondhatjuk úgy is, hogy "ahány konyha, annyi variáció". Múlt heti cikkünkben bemutattuk Heiszler Olivér Michelin csillagos séf kovászkésítési praktikáit, ebben a részben pedig 6 különböző előtésztát (azaz kovászt) tanít meg nekünk, amelyek felhasználásával különböző tészták készülhetnek.  Tovább
Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése A kenyérnek is van lelke, úgy hívják: kovász. Meglazítja, életre kelti, tökéletesíti a kenyeret.  Tovább
Kesutejföl Kesutejföl Rengeteg olyan recept van, amihez nagyon fontos az eredeti ízélmény eléréséhez, hogy tejfölt is tegyünk bele. Akik vegánok, lakóz-, vagy tejérzékenyek, azoknak nagyszerű segítség ez az otthon is könnyen elkészíthető finom és egészséges kesutejföl recept.  Tovább     
Meggylekvár pektinnel Meggylekvár pektinnel Ízre, állagra és színre kísértetiesen emlékeztet Apa meggylekvárjára, amit annyira szerettünk. Tovább    
Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Nagyon régóta törtem már a fejem a gombafasírton… Ahogy a gombából készítettem főételeket, kencéket, leveseket; egyre inkább nőtt bennem a hiányérzet, hogy ebből a hálás alapanyagból fasírtot még bizony nem készítettem, bármennyire is kézenfekvő lenne. Tovább     
Éjszaka kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 7. Éjszaka kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 7. Ezzel a receptel egy hosszan friss, ízében érett kenyeret süthetünk. Érdemes nagyobb adag tésztát késziteni és egy pár darabot későbbre eltenni a fagyasztóban: kiolvadt állapotban egy kevés viz rápermetezésével 18O fokra előmelegitett sütőben 1O perc alatt ropogósra süthetem. A receptben szereplő mennyiségekből két darab 9OO grammos kenyér lesz. Tovább
Kovászos fehér kenyér  - Kenyérsütés 10. Kovászos fehér kenyér - Kenyérsütés 10. Ha elkészültünk a kovásszal és már elég elszántak vagyunk, hogy belevágjunk a kovászos kenyér sütésbe, ez a recept jó kiindulási pont lehet. Hosszan friss, érett izű búzakenyér, aminek a tésztája aránylag jól viseli a durvább mozdulatokat is. Tovább     
Kenyérsütés alapfogalmak 5. - A kenyér sütése Kenyérsütés alapfogalmak 5. - A kenyér sütése A háztartási sütők nem kemencék, de egy pár trükkel olyan közeget teremthetünk bennük, amikben a tésztáink szép, magas kenyérré alakulnak, mi pedig büszke pékké. Tovább
Élesztős fehér kenyér - Kenyérsütés 6. Élesztős fehér kenyér - Kenyérsütés 6. Ezzel a recepttel érdemes belevágni a házi kenyérsütésbe! Könnyen elkészíthető, így jó lehetőség azoknak, akik kedvet kaptak, de még sosem próbáltak otthon kenyeret sütni. Tovább
Hosszan kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 9. Hosszan kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 9. Ez a recept egy élesztővel kelesztett fehér kenyér, amit elkészíthetünk ha a kovászunk még nincs a megfelelő állapotban. Hosszadalmasabb elkésziteni a tésztáját, de tovább friss marad és izben is érettebb lesz a gyorsabban elkészülő társainál. Tovább     
Pizza gluténmentesen Zelleitündi módra Pizza gluténmentesen Zelleitündi módra Ez a pizza gluténmentesen is nagyon finom. Tovább   
Savanyított szárzeller Savanyított szárzeller Hazánkban nem termesztik, így importáruként érkezik.A gumója nem használható fel, csak a szárrész. Az erősebb szárakat, csak úgy, mint a rebarbaránál, érdemes leszálazni és meg is párolhatjuk. Igen intenzív íze miatt nem szükséges fűszerezni.Alacsony energiatartalma miatt kiváló diétákhoz is, rendkívül gazdag ballasztanyagokban. Minél erőteljesebb zöld színű a vásárolt példány, annál intenzívebb ízre számítsunk. Vásárláskor ügyeljünk, hogy a szárrész ne legyen puha, a levelek ne legyenek sárgultak. Tovább