Receptek

Kenyérsütés alapfogalmak 3. - 6 féle előtészta Kenyérsütés alapfogalmak 3. - 6 féle előtészta Ahány ház annyi szokás, de mondhatjuk úgy is, hogy "ahány konyha, annyi variáció". Múlt heti cikkünkben bemutattuk Heiszler Olivér Michelin csillagos séf kovászkésítési praktikáit, ebben a részben pedig 6 különböző előtésztát (azaz kovászt) tanít meg nekünk, amelyek felhasználásával különböző tészták készülhetnek.  Tovább
Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése A kenyérnek is van lelke, úgy hívják: kovász. Meglazítja, életre kelti, tökéletesíti a kenyeret.  Tovább
Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Ha a hagyományos húsvéti menüre gondolunk, a legtöbbünknek a kalács ugrik be először. Másodikra eszünkbe jut az íze, az állaga, a sós és édes ízvilág egyensúlya, és (kinek-kinek ízlése szerint) a random falatokban előbújó mazsola vagy citromhéj aromája...  Tovább
Éjszaka kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 7. Éjszaka kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 7. Ezzel a receptel egy hosszan friss, ízében érett kenyeret süthetünk. Érdemes nagyobb adag tésztát késziteni és egy pár darabot későbbre eltenni a fagyasztóban: kiolvadt állapotban egy kevés viz rápermetezésével 18O fokra előmelegitett sütőben 1O perc alatt ropogósra süthetem. A receptben szereplő mennyiségekből két darab 9OO grammos kenyér lesz. Tovább
Kovászos fehér kenyér  - Kenyérsütés 10. Kovászos fehér kenyér - Kenyérsütés 10. Ha elkészültünk a kovásszal és már elég elszántak vagyunk, hogy belevágjunk a kovászos kenyér sütésbe, ez a recept jó kiindulási pont lehet. Hosszan friss, érett izű búzakenyér, aminek a tésztája aránylag jól viseli a durvább mozdulatokat is. Tovább     
Kenyérsütés alapfogalmak 5. - A kenyér sütése Kenyérsütés alapfogalmak 5. - A kenyér sütése A háztartási sütők nem kemencék, de egy pár trükkel olyan közeget teremthetünk bennük, amikben a tésztáink szép, magas kenyérré alakulnak, mi pedig büszke pékké. Tovább
Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Téged is érdekel mit jelentenek a liszteszacskókon feltüntetett jelölések? Tudod, mit jelez a hamutartalom, vagy, hogy melyik liszt a legalkalmasabb kenyérsütéshez? Michelin csillagos séfünk segítségével most te is beléphetsz a házi kenyérsütők népes táborába!  Tovább
Élesztős fehér kenyér - Kenyérsütés 6. Élesztős fehér kenyér - Kenyérsütés 6. Ezzel a recepttel érdemes belevágni a házi kenyérsütésbe! Könnyen elkészíthető, így jó lehetőség azoknak, akik kedvet kaptak, de még sosem próbáltak otthon kenyeret sütni. Tovább
Hosszan kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 9. Hosszan kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 9. Ez a recept egy élesztővel kelesztett fehér kenyér, amit elkészíthetünk ha a kovászunk még nincs a megfelelő állapotban. Hosszadalmasabb elkésziteni a tésztáját, de tovább friss marad és izben is érettebb lesz a gyorsabban elkészülő társainál. Tovább     
Pizza gluténmentesen Zelleitündi módra Pizza gluténmentesen Zelleitündi módra Ez a pizza gluténmentesen is nagyon finom. Tovább   
Kenyérsütés alapfogalmak 4. - A kenyérsütés eszközei Kenyérsütés alapfogalmak 4. - A kenyérsütés eszközei Hallottál már a sütőkőről vagy a kelesztő pólyáról, esetleg gondoltad volna, milyen sok múlik egy jó gyúródeszkán vagy egy spatulán? Ahogy mondani szokás: minőségi munkához megfelelő eszközök kellenek...  Tovább
Kovászos búzakenyér teljes kiőrlésű liszttel  - Kenyérsütés 8. Kovászos búzakenyér teljes kiőrlésű liszttel - Kenyérsütés 8. A kovászos kenyérnek nincs párja, hát még a saját készítésűnek! Ezt a receptet azok kedvéért tesszük közzé, akik a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereket részesítik előnyben.  Tovább