Receptek

Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Ha a hagyományos húsvéti menüre gondolunk, a legtöbbünknek a kalács ugrik be először. Másodikra eszünkbe jut az íze, az állaga, a sós és édes ízvilág egyensúlya, és (kinek-kinek ízlése szerint) a random falatokban előbújó mazsola vagy citromhéj aromája...  Tovább
Narancsos céklasaláta Narancsos céklasaláta A cékla nagy kedvenc nálunk, férjem is imádja meg én is. Sokszor csinálom, hogy egyenként alufóliába csomagolva megsütök egy jó pár darabot, és aztán a hűtőben tartom, így bármikor elő tudom kapni és tovább felhasználni. Ez egy tavalyi receptem, ami nagyon különleges és finom ízvilágot hoz, annak ellenére, hogy tényleg csak néhány összetevőt tartalmaz. Sült csirkéhez pl. tökéletes köret lehet, de előételnek is kiváló. Tovább     
Cukkinikrém Cukkinikrém Ez a finom szendvicskrém eredetileg krémsajttal készült, de a vegán verziót is érdemes kipróbálni!  Tovább   
Rakott kígyóbab Rakott kígyóbab Apa a rengeteg zöld- és méteres babot tett el télire, és jópár üveggel kaptam belőle. Eddig még nem nyúltam hozzá, mert a bablevesen (ami nem épp a kedvencem) kívül egyáltalán nem volt ötletem. Aztán a hétvégén eszembe jutott, hogy készíthetnék belőle valamilyen rakott ételt, mondjuk, mint a rakott karfiol, amihez zöldfűszeres húsos ragut főzök. Csak, hogy egy kicsit azért mégis feldobjam. Az ezen való nagy fejtörés közepén aztán szinte a semmiből jutott eszembe egy már kb. 2 éve megtalált és elfelejtett recept A Két Cica Konyhájától. Régen nagyon zseniálisnak és különlegesnek gondoltam (nincs ez másképp most sem), de éppen emiatt nem készítettem el sosem, mert akkor még nem tudtam mi fán terem az a barna basmati rizs, és mire jött a bab szezonja, megfeledkeztem a receptről. Na jó, most is kölessel készítettem el, mert most arra pörögtem rá, és bizony nagyszerű lett. Hatalmas, kiadós ebédet lehet belőle csapni! :) Tovább     
Quinoa sushi Quinoa sushi Találtam egy olyan sushi receptet, ami a szívemhez közel áll, és belátható időn belül, viszonylag egyszerűen beszerezhető alapanyagok és eszközök segítségével elkészíthető! Nem nagy ördöngösség, a belevaló izgalmas töltelékek, illetve krémek sokszínűsége pedig már csak a fantáziánkon múlik. Tovább   
Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Semmi csicsa, semmi flanc. Esténként főként salátával igyekszem kibélelni halkan kuruttyoló, morgó hasamat. Emlékszem az első időkben szinte kínzásnak éltem meg, hogy kenyér és felvágott nélkül, kecsapmentesen oldjam meg a vacsorámat, most viszont a napi rutin - jóféle - része lett.  Tovább
Csészés csokigolyók Csészés csokigolyók Ha a munkahelyeden neked is jól esik a koradélutáni desszertke, akkor készítsd el előre a gyerekekkel hétvégén ezeket az isteni nyers csokigolyókat. A közös programmal a szuperanyuságot is kipipálhatod, és lopva még saját magad kényeztetéséért is tehetsz. ;) Tovább   
Füstös-csípős zellerropogós tökmagos görögjoghurttal Füstös-csípős zellerropogós tökmagos görögjoghurttal Tócsni, gluténmentesen és bűntudat nélkül: krumpli helyett zeller (kalóriaszegény), fehér liszt helyett csicseriborsóliszt (koleszterinszint csökkentő), olaj helyett kókuszzsír (a szív és érrendszer barátja). Tovább  
Sok kicsi sokra megy - rizottó Sok kicsi sokra megy - rizottó Mindannyiunkkal előfordul, hogy – amolyan Bridget Jones módra – semmi sincs a hűtőnkben, csupán néhány kókadozó zöldség, amelyek félig a frigo falára fagyva várják a halált. Ezzel a minimum idő, energia és hozzávalóbefektetéssel készülő rizottóval megmentheted őket szomorú végzetüktől, magadat pedig attól, hogy (ismét) egy zacskó kekszet nevezz ki vacsorának. Tovább   
Tandoori csirkefalatok zöldborsós üvegtésztával Tandoori csirkefalatok zöldborsós üvegtésztával A tandoori fűszer pirossága személyes kedvencem: nagyon intenzív és élénk a színe, már akkor megkívánom, amikor a fűszerpolcon megpillantom. És ha nem tudnánk, hogy mindezt a csili mellett a pluszba hozzákevert piros ételszínezéknek köszönheti, teljes boldogságban fogyaszthatnánk el. Most, hogy ti is tudjátok, kicsit elmorzsolhattok pár könnycseppet is, és foghatjátok a csilire. Tovább   
Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Török-indiai szerelem szenvedélyes együttlétének gyermeke ez a recept és a vágyé, hogy a rétestésztában valami sós étek süljön ki végre. Vágyfokozó és mellnövesztő fűszerrel bolondítva. Tovább   
Sajtos kukoricacsipsz (extra ropogós) Sajtos kukoricacsipsz (extra ropogós) Ha a transzzsíros csipszek helyett egy egészségesebb alternatívát keresel, akkor készítsd el ezt receptet. Úgy ropog, mint a bolti, csak finomabb. :) Tovább