Receptek

Paleo paella? Paleo paella? Hát, hogy ez hogy lett, azt ne kérdezzétek. Egyszer csak nekiálltam. A paella egyébként egy kiadós spanyol egytálétel, aminek rizs az alapja, paleósított változatában karfiolból készült rizzsel érdemes kiváltani. (Az én Paleolit receptek hétköznapokra c. szakácskönyvemben is van erre recept "Színes karfiolmorzsa" néven és Posta Reni Paleolit konyha hedonistáknak könyvében is szerepel egy karfiol rizs recept.) Tovább    
Sárgarépás kenyér Sárgarépás kenyér Ez a kenyér nem csak szép, de finom is lett! A benne lévő pirított magvak és a répa igazán különleges ízt varázsolnak neki, és még jobban feldobja, hogy mindezek felszeletelve gyönyörűen látszanak a kenyérben. Tovább    
Répatorta Zelleitündi módra Répatorta Zelleitündi módra Az ünnepek alatt sem szükségszerű, hogy nehéz és hízlaló süteményeket fogyassz. Bemutatunk egy szuper répatorta receptet "Zelleitündi" módra, amely szénhidrátcsökkentett lisztből és eritrittel készül, így nem kell aggódnod, ha véletlenül nem tudsz megállni egy szeletnél... ;) Tovább  
Vöröslencsés bolognai Vöröslencsés bolognai Már a Pásztorpite húsmentessé változtatásánál feltűnt, hogy a vörös lencse kiválóan pótolja a darált húst bizonyos ételekben, így most egy nagy klasszikust, a bolognai spagettit alakítottam át. Így született ez a vegán, “mindenmentes” recept. Tovább   
Gyömbéres répa Gyömbéres répa A sárgarépa és a gyömbér tökéletes, édes íz harmóniát alkot, amit nagyon jól egészít ki az almaecet. Tovább  
Csirke Curry Csirke Curry Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. Tovább     
Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Gyerekkoromban, a családban valahogy minden ünnepi eseményen jelen volt egy résztvevő: a francia saláta. Megállta a helyét a karácsonyi asztalon a pulyka mellett, nem hiányzott a húsvéti sonka-tojás kombináció mellől sem, de a szülinapi kedvenc ételek mellett is helyet kapott. Úgy vélem, sok magyar családban hasonló a helyzet. :) Tovább    
Cukkinis-répás parmezáncsipsz Cukkinis-répás parmezáncsipsz Ezt az isteni zöldséges parmezáncsipszet salátával vagy akár magában, nassolnivalónak is ajánljuk!   Tovább   
Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Eszter barátnőm kifejezett kérésére megérkezett a csodálatos tavaszi egytál, ami tele van színekkel, ízekkel, élettel. Fogyasszátok egészséggel! :) Tovább    
Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Szeretek szezonális alapanyagokkal dolgozni – lehetőleg olyanokkal, amik emellett nem “utaztak” sokat. :) Érdemes az ilyen alapanyagokat előtérbe helyezni, hiszen amellett, hogy az egészségünk érdekében szem előtt kell tartanunk a változatos alapanyagokat, a fenntartható mezőgazdaság támogatása is fontos feladatunk. Tovább     
Répakrémleves kókusztejjel Répakrémleves kókusztejjel Könnyű, finom krémleves új sárgarépából, már a Húsvétra gondolva. Kókusztejjel és kaporral lett egy kicsit megbolondítva. Tovább    
Finn halleves Finn halleves Nem tudom mennyire autentikus ez a halleves, sok-sok recept elolvasása után nálunk így készült - és hatalmas sikert aratott!! :) Tovább